Cara Jana 4 – 5 Angka Sebulan Jual Barang Shopee Ke Luar Negara

Ramai di kalangan kita yang nak cari extra income setiap bulan, TAPI…

  • Tak tahu nak jual apa
  • Takde modal untuk mulakan bisnes
  • Tak boleh bagi komitmen sangat sebab masih bekerja
  • Tak pandai nak menjual
  • Takut rugi kalau tak laku

Pada masa yang sama, makin lama hati rasa makin risau sebab…

  • Duit gaji paras-paras hidung
  • Harga barang makin mahal
  • Anak-anak makin membesar dan nak guna banyak duit
  • Saving yilek
  • Kerja pun makin stress!

Tambahan pulak tengok orang lain happy je dapat riban-riban extra income buat bisnes online.

Hujung minggu bawak family jalan-jalan. Beli macam-macam. Kita ni, nak makan pun bercatu!

Rasa jeles pulak! 😅

Sebenarnya ada ke bisnes yang mudah dan sesuai untuk newbie macam saya ni ???

Jawapannya ADA!

Saya & Kawan-Kawan

Hai semua. Saya Farhan dan ini semua kawan-kawan bisnes saya (Fazley, Asari & Poknik). Kerja kami adalah jual barang tempatan ke pasaran antarabangsa.

Mula-mula kami tengok barang-barang dekat supermarket atau kedai berhampiran rumah. Tak pun kami tengok barang-barang dekat Shopee. Then kami jual dekat Ebay pada harga berganda-ganda!

  • Tak perlu beli dan simpan stok secara pukal
  • Tak perlu pening-pening nak cari supplier
  • Tak perlu modal yang besar
  • Tak perlu wasap pelanggan
  • Tak perlu bagi komitmen sangat setiap hari

Dekat bawah ni antara produk-produk yang seller dari Malaysia jual :

Amacam? “Kapak” tak harga dieorg?…😜…Walaupun mahal terokkks, tapi Mat Salleh tak kesah pun sebab kalau nak datang Malaysia atau beli direct dengan local seller lagi mahal kos.

Income Lumayan & Stable

Pada peringkat awal dulu, kami buat bisnes ni just untuk tambah-tambah income je. Tapi makin lama makin seronok pulak sampai akhirnya semua resign dan buat secara fulltime. Saya dan Fazley sendiri dah fulltime sejak 2014 lagi…😜

Ye lah. Buat apa nak susah-susah kerja 9-5 under orang lain kalau kerja sendiri lagi flexible dan boleh dapat 5 ke 10 kali ganda lebih banyak…🤗

Even tahun 2020 waktu Covid tengah mengganas di seluruh dunia sekalipun, Alhamdulillah masih lagi masyukkk! 😋

Not bad la kan. Cukup la nak hidup selesa sikit. Dapat tampung belanja harian, dapat jalan-jalan hujung minggu, dapat beli aset dan dapat la nak menyimpan! Selain tu, kerja pun tak serabut dan tak rushing. Just santai-santai je🤗

Nak Kami Ajar Step By Step?

Actually sejak 2019, kami dah pun ajar lebih 10 ribu orang cara buat duit di Ebay menerusi Ebook dan juga Bengkel.

Alhamdulillah, ramai yang berjaya buat walaupun baru start. Even yang sekarang fulltime buat Ebay macam kami pun ada jugak!

Walaupun ramai yang dah berjaya jana income dekat Ebay, kami tahu masih ramai yang tak berjaya. Malahan mungkin masih belum start apa-apa lagi pun sebab tak dapat nak spend masa untuk buat bisnes.

Atas sebab tu, kami pun berbincang macam mana nak bantu ramai orang buat bisnes Ebay dengan lebih pantas dan mudah berbanding cara biasa.

Hasilnya, lahirlah panduan terbaru Export Mudah (Version 2.0)

Lebih mudah dan lebih pantas!

Ini Yang Korang Akan Belajar

Untuk version 2.0 ni, fokus kami more kepada mereka yang nak buat bisnes Ebay melalui cara yang lebih mudah, kurang kerja dan boleh buat secara konsisten walaupun secara part time je.

  • Tak perlu pergi beli barang dekat Supermarket bila dapat order.
  • Tak perlu packing barang sendiri.
  • Tak perlu pergi pos barang sendiri.
  • Tak perlu tanggung kos pos yang begitu mahal untuk newbie.

So korang tak perlu lagi buat kerja-kerja renyah yang memakan masa macam yang diajar dalam panduan Version 1. Selain itu, korang jugak akan belajar beberapa teknik terkini dan advance yang kami gunakan untuk dapatkan lebih banyak sale!

Walaupun fokus kali ni lebih kepada “cara express”, namun modul panduan Version2.0 tetap menyetuh segenap aspek yang diperlukan. Terserah pada korang nak guna cara express atau nak belajar detail satu per satu!

BAB
TAJUK
1
Pendahuluan & Mindset buat duit dengan eBay
2
Pengenalan eBay & Payoneer
3
Syarat-syarat dan keperluan untuk membuka akaun eBay & Payoneer
4
Cara daftar akaun eBay dan Payoneer
5
Cara untuk daftar dan linkkan akaun Payoneer dengan eBay
6
Cara Selesaikan Masalah Akaun Kena Suspend Selepas Register Sebagai Seller di eBay *
7
Jangan jual di Ebay *
8
Senarai kurier untuk hantar barang ke luar negara *
9
BerkatPos kurier untuk hantar barang ke luar negara *
10
Cara kira untung eBay *
11
Spy Produk Laku Part 1 **
12
Spy Produk Laku Part 2 **
13
Spy Produk Laku Part 3 **
14
Spy Produk Laku Part 4 **
15
Spy Produk Laku Part 5 **
16
Strategi seller baru di eBay **
17
Strategi dapatkan sales dengan cepat **
18
Cara nak maintain supaya akaun eBay bertahan lama **
19
Cara nak buat listing *
20
Cara nak buat variation **
21
Pengurusan Order eBay *
22
Cara Bungkus & Pos Barang *
23
Cara untuk keluarkan sales eBay ke Payoneer dan akaun bank
24
Sellerhub ataupun Dashboard eBay *
25
Out-of-stock-option *
26
Strategi Keuntungan Berganda *
27
Naikkan selling limit *
28
Naik selling limit tanpa email eBay **
29
Cara sempoi dapat extra untung bersih 3 hingga 4 angka sebulan *
30
Cara nak pilih dan subscribe store **
31
Cara nak buat store kategori **
32
Cara nak buat diskaun **
33
Revise negative feedback
34
Hubungi Ebay
35
Buat invoice PayPal
36
Beli kerete & rumah hasil dari eBay
37
Support

*   Upgrade dari version 1
**  Bab baru

Selain tu, kami jugak turut sediakan support group untuk memudahkan ahli berkongsi tips dan bersoal jawab hal-hal berkaitan dengan bisnes Ebay.

So korang takkan rasa kesunyian belajar dan buat bisnes ni sorang-sorang. Ada beribu ahli lain yang akan bersama-sama dengan korang…🤗

NOTE : Export Mudah V2 akan menggunakan support group yang berbeza dari V1.

Masa Untuk Bertindak!

Lepas tamat PKP 2.0 hari tu, kami tahu ramai yang mula nak struggle balik kumpul duit. Banyak dah duit habis untuk survive sepanjang PKP dulu. So tak boleh nak santai-santai lagi. Kena cepat bertindak!

  • Sampai bila nak melalak pada kerajaan mintak bantuan dan pengeluaran KWSP?
  • Sampai bila nak berterusan duit gaji ngam-ngam paras hidung setiap bulan?
  • Sampai bila nak berterusan pinjam duit orang or duit raya anak time sesak?
  • Sampai bila nak berterusan telan ayaq lioq tengok kejayaan orang lain?

Sekarang ni masa untuk korang bertindak! Berkorban sikit dan bagi masa pada diri sendiri dalam beberapa bulan untuk mulakan perubahan. Then, InsyaAllah lepas tu bisnes Ebay ni boleh menyumbang 3 ke 5 angka sebulan bergantung kepada usaha dan rezeki masing-masing.

RM50

Terhad untuk 10 pelanggan terawal

RM75

Terhad untuk pelanggan ke 10 – 20 terawal

RM100

9/2/2022 hingga 31/3/2022 sahaja

RM125

RM150

RM200

RM250

Bertindak sekarang sebelum harga meningkat!

Live Update : Seramai 12711 orang telah mendapatkan panduan Export Mudah!

* Panduan ini adalah dalam bentuk Ebook yang mana korang perlu login untuk baca.

* Akses ebook akan dihantar serta merta secara automatik menerusi email sebaik sahaja bayaran dibuat.

* Ebook akan di update dari masa ke semasa ikut situasi / keperluan selagimana jualan masih dibuka.

Soalan Lazim (FAQ)

Pastikan korang baca dulu soalan lazim di bawah sebelum membuat sebarang pembelian untuk mengelakkan sebarang masalah di kemudian hari.

1) Export Mudah nie sebenarnya apa?

Export Mudah ni adalah panduan yang memfokuskan tentang cara-cara jual produk tempatan ke international market menerusi marketplace Ebay.

2) Adakah teknik sesuai untuk newbie macam saya?

InsyaAllah…Apa yang saya ajar memang dari basic…Bukan terus ajar level advance

3) Ada kos lain tak selain kena beli panduan ni?

Korang boleh start bisnes Ebay dengan kos yang paling minima iaitu serendah RM50 ataupun tiada modal langsung…Bergantung kepada barang yang korang nak jual.

4) Saya sekarang makan gaji...Adakah bisnes macam ni sesuai untuk saya buat secara part time?

Ya tentu sekali…Bisnes ni korang boleh buat pada malam hari saja…Tak perlu ganggu masa kerja masing-masing.

5) Adakah anda boleh jamin saya pasti akan berjaya?

Well…Soalan ni dah “salah” sebenarnya…Hanya Allah SWT sahaja yang dapat menjamin rezeki…Panduan ni hanya ikhtiar sahaja…Hope korang faham hakikat penting ni.

6) Adakah saya akan dibantu untuk buat semua yang diajar?

Tidak…Saya cuma sediakan panduan dan support group sahaja…Korang kena belajar dari panduan, dan kalau ada tak faham, boleh tanya di support group. Team saya tak bantu “buatkan” untuk korang!…Korang kena buat sendiri untuk bisnes masing-masing.

7) Macam mana cara nak dapatkan panduan ni?

Korang boleh klik pada button “BELI SEKARANG” yang ada di halaman ni, kemudian ikut arahan untuk buat pembayaran.

8) Bila saya akan dapat panduan ni bila dah bayar?

Korang akan dapat akses panduan (ebook) yang dibeli serta merta secara automatik selepas bayaran dibuat…Maklumat akses dihantar menerusi email.

9) Ada jaminan refund tak?

Ya ada dengan syarat korang harus tunjukkan dulu bukti yang korang telah buat segala yang diajar dalam panduan

Refund hanya untuk Ebook sahaja…Tiada refund untuk pakej Bengkel dan juga Coaching.

Jaminan refund adalah tertakluk kepada terma & syarat yang telah ditetapkan oleh pihak JVWarrior kerana panduan ini dijual menggunakan sistem mereka.