Langsai Hutang Kredit Kad RM20k Di Waktu PKP Hasil Jual Barang Di Ebay

Hari tu turun KL ada jumpa sorang brader…Nama dia Rahmat…Dia ni dulu kerja installer penapis air agak lama jugak…Tapi bila kena PKP, income penapis air hampir lumpuh…So dia takde income yang stable!

Cuma dia bernasib baik sebab sebelum PKP hari tu, dia pernah join Bengkel Export Mudah…So ade la sikit ilmu macam mana nak jual local produk ke international market thru Ebay…Dengan ilmu yang ada, dia cuba buat betul-betul untuk “ganti” income penapis air yang terjejas teruk tu.

Alhamdulillah usaha dia berhasil…Dia sekarang dah boleh maintain 4-5 angka dan dalam proses nak kembangkan lagi bisnes Ebay…Katanya macam nak sewa office untuk lebih proper…Tapi tak sure lah sekarang dah sewa ke belum!

Waktu jumpa hari tu, saya pun sempat “pangkah” dia minum kat Starbucks…Orang dah kayo, kita kasi paw la sikit….😅

Teringat saya dia cerita…Waktu mula-mula buat bisnes Ebay beberapa bulan lepas, dia taip semula description product waktu buat listing…Padahal benda tu boleh copy & paste je…Punya la “zero”…Benda basic macam tu pun dia tak tahu…By the way, itu bukan penghalang untuk dia buat sale 5 angka…😎

Siapa sangka kan…Dalam masa beberapa bulan je pun dia dah boleh dapat income sebanyak tu…Kalau tak PKP, mungkin dia masih lagi sibuk ke sana sini install water filter yang incomenya jauh lebih rendah dan sibuk memanjang sampai kurang masa untuk family.

Lepas PKP ni, saya nampak ramai orang struggle…Maklumlah, dah takde bantuan sangat…Yang dulu pilot, sekarang kerja foodpanda pun ada…Berapa lah sangat “income baru” tu nak ganti “income lama”…Mesti serabut kepala.

Untuk korang yang hadapi masalah macam tu, why not korang cuba jual local produk ke luar negara macam brader Rahmat ni buat…Saya sendiri ada beberapa orang kenalan yang fulltime buat bisnes macam tu dan maintain 5 angka sebulan even di musim Covid!

Bisnes macam ni takde lah susah sangat macam bisnes lain…Yang penting kena tahu cara nak listing produk, cara nak survey market dan konsisten listing…Tak perlu nak kejar prospek ke lubang cacing untuk buat sale

Infact, dekat Ebay kita tak perlu carik prospek pun…Ebay sendiri yang akan “hantar” ready buyer kat kita…Kita tinggal tunggu sale masuk je.

Barang pulak kita boleh beli dekat kedai-kedai runcit berdekatan dengan rumah…Tak perlu nak spend duit jadi stokist bagai…😅

Kalau buat bisnes ni betul-betul, insyaAllah bukan je boleh bantu keluar dari masalah kewangan, malahan boleh ubah taraf hidup dari biasa-biasa kepada lebih daripada biasa…😊

Yang penting dapatkan ilmu dan konsisten buat…InsyaAllah kemudian hari akan senang!

CARA SAYA MAINTAIN

5 ANGKA SEBULAN DI EBAY!

Free

Sale 6 Angka Jual Barang Di Ebay Ketika Musim Covid

Sale 6 Angka Jual Barang Di Ebay Ketika Musim Covid

Shopee vs Ebay – Kerja Sama Banyak, Untung Beza Berganda!

Shopee vs Ebay – Kerja Sama Banyak, Untung Beza Berganda!

Cara Saya Maintain Sale 5 Angka Sebulan Jual Barang Di Ebay

Cara Saya Maintain Sale 5 Angka Sebulan Jual Barang Di Ebay

Nak Tahu Cara Saya Maintain Sale 5 Angka Sebulan Di Ebay?

FREE

error: Alert: Content is protected !!