17) Konsep tarik Leads

FREE MARKETING POST VIRAL

Ejen Viral menggunakan teknik Free Marketing tanpa FB Ads untuk menarik traffik/leads masuk kedalam Kolam Funnel. Jutaan prospek boleh dapat dalam masa yang singkat sahaja. Ejen Viral akan menerangkan lebih lanjut dalam Bab seterusnya.

Teknik Free Marketing ni memerlukan Senarai Group Facebook yang berpotensi untuk Sharekan Iklan Post Viral. Teknik Free Marketing ni ada melibatkan Kos paling minimum untuk dapatkan Group Facebook Pilihan Berbayar dengan pilihan tempoh sebulan, setahun dan lifetime ID iklan. Tetapi itu sebagai tambahan untuk dapatkan Group yang berpotensi,ada juga Group FaceBook yang membenarkan iklan secara percuma tanpa libatkan kos dan syarat.

KATEGORI GROUP IKLAN TANPA KOS

 Untuk applikasikan Teknik Free Marketing Ejen Viral, ada 3 kategori 3 Kategeri GROUP IKLAN TANPA KOS. Group Iklan tanpa kos ini adalah group pilihan Ejen Viral gunakan untuk Tarik Leads. 3 kategori Group Iklan yang digunakan adalah GROUP IKLAN, GROUP KOMUNITI dan GROUP BISNES. Untuk process testing Post Viral unik/menarik atau tidak dan tarik perhatian pengguna facebook kita perlu gunakan group iklan.

Untuk dapatkan lebih ramai Leads, memerlukan senarai group yang banyak untuk rotation penggunaan group secara berjadual. Group perlu ditukar-tukar untuk menarik propek dari pelbagai group masuk ke dalam kolam. Setiap Group tidak sama ahli dan followernya. Lagi besar size Group lagi tinggi potensi untuk Post Iklan Viral.Ejen Viral akan terangkan jenis-jenis group pilihan di bawah.

GROUP IKLAN

Group Iklan adalah satu sumber Ejen Viral gunakan untuk dapatkan bakal Prospek/Pembeli panduan yang akan kita jual.Group iklan ni kebiasaannya ada menuliskan syarat untuk kita share Post Viral. Dapatkan kebenaran terlebih dahulu sebelum kita share post. 

Group Iklan kebiasaanya ahlinya terdiri dari peniaga dan juga pembeli terdiri daripada Owner Produk, Ejen, Dropshipper dan lain-lain. Dibawah ni adalah contoh group iklan yang membenarkan kita gunakan untuk iklankan produk atau services kita.

Contoh Group Iklan Percuma.

Group Iklan berpotensi untuk mencari Prospek dalam Bisnes Affiliate ni.Antara permintaan adalah Panduan Jana Income, Cara Berbisnes dan Panduan Penjimatan.

GROUP KOMUNITI

GROUP KOMUNITI merupakan sumber yang boleh digunakan untuk dapatkan Prospek/Pembeli dari kategory bukan bidang bisnes.Terdiri dari penduduk setempat untuk dapatkan info semasa di kawan setempat. Ada pelbagai jenis Prospek di dalam Group Facebook Kmoniti ni, antaranya suri rumah, Student, Pekerja , Peniaga dan lain-lain. Group Komuniti kebiasaannya agak aktif untuk ahlinya memberikan feedback dan respon pada Post Viral yang kita Sharekan. 

Di bawah ni adalah contoh Group komuniti yang Aktif dan Mudah untuk kita dapatkan Leads.

Contoh Group komuniti : Penduduk Alor Setar/Jitra PASJ

Dengan jumlah Ahli yang Ramai dan aktif dapat membantu untuk dapatkan lebih ramai prospek.

GROUP BISNES

GROUP BISNES sumber terakhir yang boleh kita gunakan untuk dapatkan Prospek/Pembeli dalm proses Tarik Leads. Group bisnes biasanya aktif dengan pos iklan menjual produk,so untuk dapatkan leads yang berminat dalam bidang bisnes lebih mudah.Sebagai contoh group bisnes di bawah ni,aktif dengan owner produk dan ejen yang mencari peluang untuk berbisnes. Untuk menawarkan Panduan Berbisnes, Panduan Penjimatan, Mencari Ahli dan ejen group bisnes sesuai digunapakai dapatkan prospek berkualiti.

Dibawah ni adalah contoh group bisnes yang aktif.

Contoh Group Bisnes : Senarai Peruncit dan Pemborong

Ahli terdiri daripada Prospek yang Berminat dengan Bisnes atau telah ceburi bidang bisnes. Lebih mudah untuk menarik perhatian untuk Promosikan Panduan.

GROUP IKLAN ID BERBAYAR

Untuk process Tarik Leads Ejen Viral juga sarankan untuk gunakan GROUP IKLAN ID @ BERBAYAR. Ada banyak pilihan group yang menawarkan pakej untuk kita iklankan produk atau services yang kita nak viralkan. Belian ID bergantung pada Admin Group,Kebiasaannya Pakej Selama 6 Bulan – 1 Tahun atau Pakej LifeTime. Group Iklan Berbayar ni sebagai Contoh Iklan Laju – Laju, Admin menawarkan belian ikut pilihan group atau belian kesemua 12 pakej group dengan Harga RM 100.

Group Iklan berbayar kebiasaannya mempunya Ahli Group yang Besar, Ahli yang ramai dapat membantu tarik lebih ramai leads kedalam kolam funnel. Antara 50 ribu ahli hingga ke Jutaan ahli Group. Di bawah ni contoh group Iklan Berbayar.

Contoh Group Iklan Berbayar : Iklan Laju – Laju

Dibawah Admin Iklan Laju-Laju terdapat 12 Group yang Total Ahlinya lebih kurang 7-8 Juta.

UPAH SERVIS SHARE IKLAN

Ramai yang menawarkan services tukang share Post Viral ke dalam group untuk process kita dapatkan leads. Person Incas yang menawarkan services share kebiasaannya dengan kos minimum RM 10 – RM 20 untuk share ke 100 – 200 group dalam masa sehari. Upah tukang share ni terbukti berhasil teknik asal yang di kongsikan salah seorang Ahli Ejen Viral.

Contoh Servis Tukang Share 

Ada Pertanyaan?

Sekiranya anda kurang faham atau ada pertanyaan yang berkaitan, mohon hubungi kami beserta soalan yang lengkap untuk memudahkan kami memahami soalan dan seterusnya memberikan jawapan yang terbaik