Kenapa mesti aktifkan out-of-stock-option

Apa yang anda perlu tahu tentang out-of-stock-option adalah macam ini. Katakan barang yang dijual itu ada 3 kuantiti. 3 kuantiti ini sudah dibeli dan habis dijual. Listing korang tidak akan end atau tidak akan terhenti. 

Listing itu hanya menunjukkan kuantiti kosong dan bukannya listing itu terhenti. Apabila revise balik kuantiti barang itu, potensi buyer boleh lihat dan beli barang itu.

Ianya sangat penting kerana apabila ada history yang barang dijual itu terjual dengan kuantiti yang banyak, potensi buyer lebih yakin kerana sudah ramai yang beli. Lebih-lebih lagi apabila potensi buyer itu tengok feedback yang bagus, memang senang terjual.

Cara untuk mengaktifkan out-of-stock-option sangat mudah. Hanya perlu ikuti langkah ini

Masuk eBay.com/sh/ovw

1) klik anak panah kebawah

2) Klik Account settings

Klik selling preferences

Turn on kan seperti dibawah. Mudah sahaja tetapi ramai seller baru lupa nak buat ni. nasib baik anda dapatkan eBook ni cool.

Ada Pertanyaan?

Sekiranya anda kurang faham atau ada pertanyaan yang berkaitan, mohon hubungi kami beserta soalan yang lengkap untuk memudahkan kami memahami soalan dan seterusnya memberikan jawapan yang terbaik