25) TEKNIK SOFTSELLING

Teknik Soft Sell adalah 1 kemahiran kita menulis untuk menarik perhatian pelanggan membeli Panduan. Tujuan soft selling adalah untuk menarik perhatian Prospek untuk membuat belian Panduan. Dalam soft selling memerlukan tarikan emosi dan penawaran yang menarik minat prospek. Ada pelbagai cara yang boleh digunakan untuk soft selling.

Soft selling perkara yang perlu dilakukan secara konsistan dalam kolam Funnel untuk educate Prospek. Tujuan Utama adalah untuk kita mendapatkan Pembeli Panduan. Waktu soft selling boleh juga URGENCY untuk prospek terus mendapatkan Panduan.

Soft Sell boleh dibuat 3 – 5 kali sehari untuk process educated Prospek menjadi Pelanggan. Prospek yang faham process dan faham pengisian panduan akan mendapatkan panduan. Soft Selling yang Konsistant menjadikan Process Closing Rate meningkat.

Kemudahan yang Social medai sediakan untuk Soft Selling di dalam social media boleh digunakan. kebanyakkan Social Media ada menyediakan Fungsi schedule Post. Gunakan teknik Schedule Post di semua socialmedia bertujuan untuk soft sell dan tarik leads sekitar untuk dapatkan info dan detail panduan.

Wall Facebook Personal
Facebook page
Automation Manychat
Telegram Channel/Group
Instagram
Twitter

Soft selling adalah kemahiran masing-masing dalam menyampaikan masej memujuk atau menarik perhatian Prospek. Penulisan yang Terbaik akan mendapat perhatian dan tindak balas dari pembaca. Ada banyak cara yang boleh diguna pakai untuk buat soft selling.

Ada Pertanyaan?

Sekiranya anda kurang faham atau ada pertanyaan yang berkaitan, mohon hubungi kami beserta soalan yang lengkap untuk memudahkan kami memahami soalan dan seterusnya memberikan jawapan yang terbaik