DROPSHIP EXPRESS

Assalammualaikum dan salam sejahtera…Terima kasih kerana telah mendapatkan panduan Dropship Express ini…Sebelum anda mula study panduan ini, terdapat TIGA perkara penting yang perlu anda beri perhatian terlebih dahulu iaitu :

 

PERTAMA : Panduan ini adalah untuk kegunaan anda sahaja…Mohon jangan share dengan rakan-rakan dan sebagainya!

 

KEDUA : Pastikan anda tonton kesemua video tutorial yang dibekalkan tanpa SKIP…Walaupun bisnes ni agak mudah, tapi kalau tak faham tricksnya ada kemungkinan anda tak boleh buat jualan langsung macam yang berlaku pada saya pada 2 bulan pertama pembabitan dalam bisnes ini.

 

KETIGA : Untuk memudahkan anda tonton video tutorial, anda digalakkan untuk download kesemua video ke smartphone anda…Pastikan anda buka halaman download (member area) menggunakan browser terlebih dahulu…Bukan buka dari Messenger…Kemudian, sila klik pada button “download”, dan seterusnya klik pada “arrow” seperti dalam rajah di bawah…Jika tiada arrow, klik pada button “play”, kemudian klik + hold pada paparan video hingga keluar popup “download video”…Untuk pengguna laptop pula, sila lihat tutorial ini untuk download…Anda boleh tonton video tutorial pada paparan yang lebih besar serta jelas menggunakan laptop.

MODUL UTAMA

‍‍‍‍‍‍ ‍‍

BAB 1 : PENGENALAN

BAB 2 : PLATFORM ______

BAB 3 : FASA SURVEY

  • Strategi survey produk dan permintaan (download)

BAB 4 : FASA TEKNIKAL

BAB 5 : FASA MENJUAL

  • Strategi penetapan harga & membuat jualan (download)

BAB 6 : TEKNIK PROMOSI

BAB 7 : CARA MEMBUAT PEMBELIAN

  • Cara membeli produk untuk pelanggan (download)

BAB 8 : TROUBLESHOOT

BAB 9 : TIPS & TRICKS

  • Koleksi tips dan tricks bisnes dropship express (download)

BAB 10 : CASE STUDY

  • Case study khas jana pendapatan daripada zero (download)

BAB 11 : PENUTUP

 

BONUS

 

BONUS 1 : JUTAWAN DROPSHIP – 1st Edition (sesuai untuk produk kosmetik / kesihatan / etc)

BONUS 2 : JUTAWAN DROPSHIP PLUS – versi upgrade (sesuai untuk produk kosmetik / kesihatan / etc)

Bantuan

Anda mempunyai sebarang pertanyaan berkenaan dengan panduan ini? Sila PM pihak SenseiPlus sekarang untuk bantuan. Semua urusan support berkenaan dengan produk ini hanya dikendalikan oleh pihak mereka sahaja.

Program Affiliate

Program affiliate untuk panduan ini hanya akan dibuka kepada mereka yang telah mendapatkan panduan ini sahaja (affiliate tertutup)….Program affiliate akan bermula pada 1/1/2018…Manakala Cabaran Affiliate pula akan bermula pada 1/1/2018 hingga 31/1/2018…Sila ikuti langkah mudah berikut untuk menyertai program affiliate bagi panduan ini :

1) Sila baca maklumat tentang cabaran affiliate di post ini…Ada banyak hadiah menarik ditawarkan kepada peserta.

2) Daftar sebagai agen affiliate panduan Dropship Express…Pastikan anda telah pun mendaftar sebagai agen affiliate JVWarrior terlebih dahulu jika sebelum ini anda belum pernah menyertai mana-mana program affiliate yang dianjurkan di platform tersebut.

3) Setelah mendaftar, anda bolehlah mula lakukan promosi…Terdapat DUA kaedah promosi yang boleh anda gunakan iaitu :

PERTAMA : Promosi secara direct

Anda boleh terus dapatkan link affiliate, dan kemudian promosikan link affiliate anda di Facebook, Email, Whatsapp dan sebagainya.

KEDUA : Promosi secara indirect (recommended)

Teknik promosi ini ada di ajar dalam panduan Dropship Express di atas (refer bab Teknik Promosi – Strategi)…Apa yang anda perlu lakukan hanya dua langkah mudah :

a) Dapatkan Coupon Affiliate Dropship Express daripada pihak JVWarrior.

b) Share post yang berkaitan dengan panduan Dropship Express (lihat post dalam ruangan Banner & Link) dan sertakan sekali Coupon anda dalam ayat promosi.

Note : Komisen akan di trace oleh sistem menerusi penggunaan coupon